maandag 31 januari 2011

Toch vuurwerk bij viering Chinees Nieuwjaar Den Haag

Bij de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar, aanstaande zaterdag, wordt in tegenstelling tot eerdere berichten tóch vuurwerk afgestoken. Dit gebeurt tijdens een defilé door Chinatown in het Haagse stadscentrum.



De optocht vertrekt en eindigt bij het stadhuis en bestaat onder meer uit Chinese leeuwen-, draak, danseressen en trommelaars. Route: Spui, Grote Marktstraat, Wagenstraat, Gedempte Gracht en terug naar het Stadhuis.

Op zaterdag 5 februari wordt traditiegetrouw het Chinees Nieuwjaar gevierd door de Chinese gemeenschap in Nederland. Het jaar van het Konijn wordt dan uitgebreid ingeluid in het Haagse stadhuis door genodigden en belangstellenden. Na de traditionele draken- en leeuwendans en optredens van Chinese artiesten start het defilé door Chinatown. Bij de Chinese poorten in de Wagenstraat wordt het vuurwerk afgestoken. Dit is mogelijk gemaakt door de organisatie van de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar met behulp van de gemeente Den Haag.

Programma ( in het stadhuis)
11:30 uur Openingsceremonie met traditionele draken- en leeuwendans
12:15 uur Gevarieerd optreden van artiesten uit China
13:00 uur Defilé door Chinatown met vuurwerk bij de Chinese poort
13:00 –17:30 uur Gevarieerd programma in het atrium van het stadhuis met zang, dans, acrobatiek, goochelen, Wu Shu (krijgskunst) en Tai Chi (vechtkunst). Verder is er een Oosterse markt en een mobiele Chinese fotostudio.

p.s. maar wanneer is het nou Chinees Kerstfeest ? ? ?