vrijdag 21 januari 2011

D66: Aanbesteding RijnGouweLijn voorbarig

D66 Zuid-Holland heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de aanbesteding van de RijnGouweLijn. Het provinciebestuur is begonnen met de aanbestedingsprocedure, terwijl er nog niet besloten is welk tracé er gekozen wordt en hoe duur de aanlegkosten voor de RijnGouweLijn uit zullen vallen.



De Milieu-Effect Rapportage (MER) wordt momenteel uitgevoerd. In dit onderzoek moet duidelijkheid ontstaan over de voor- en nadelen van de verschillende tracévarianten die worden onderzocht. De vervoerswaarde, de gevolgen van de aanleg voor de omgeving, en de kosten moeten daarin onder meer duidelijk worden.

Geertjan Wenneker, fractievoorzitter van D66 Zuid-Holland is verbaasd door het besluit van Gedeputeerde Staten. “Hoe kan de provincie nu een aanbesteding starten voor een vervoerstraject waarvoor het tracé volledig onzeker is? Gedeputeerde Staten lopen vooruit op de uitkomsten van de MER”.

D66 wil onder meer weten of de aanbesteding gaat over alle zeven varianten, die nu nog in gelijke mate kans hebben om het definitieve tracé te worden.