woensdag 12 januari 2011

Metro verder op Voorne-Putten




Dinsdag 11 januari 2011 : Metro verder op Voorne-Putten


De LPF Spijkenisse wil de metroverbinding verder doortrekken via Hellevoetsluis naar Brielle. Dat maakte de partij bekend tijdens de commissievergadering van de Spijkenisser gemeenteraad.
De metro gaat nu nog tot en met eindpunt Spijkenisse-De Akkers, en rijdt vanaf daar door heel Rotterdam en naar Capelle, Ommoord en Nesselande. De Randstadrail naar Den Haag is daar nu ook bij aangesloten.

Belangrijkste reden voor het plan van de LPF is de parkeeroverlast die wordt veroorzaakt door forensen bij de metrostations. De partij vreest dat er nog meer parkeeroverlast op geheel Voorne-Putten zal ontstaan door onder meer de aanleg van de Tweede Maasvlakte.

Volgens de partij is er wel degelijk behoefte aan een verlenging van de metro over Voorne-Putten, te zien aan de volgens de partij overvolle bussen tijdens spitstijd richting onder meer Brielle en Hellevoetsluis.

Zo'n 26 jaar geleden is de metro vanuit Hoogvliet doorgetrokken naar Spijkenisse. Er is inmiddels toegezegd onderzoek te doen naar de parkeersituatie rondom de metrostations in Spijkenisse.

Fractievoorzitter Marjan van den Heuvel overweegt een brief te schrijven naar de betreffende minister om een planstudie te doen naar een verlengde metrolijn op Voorne-Putten.