zaterdag 15 januari 2011

De mooiste modelspoorbanen te zien bij On traXS

Het Spoorwegmuseum maakt zich op voor de derde editie van On traXS! Drie dagen lang zijn de mooiste modelspoorbanen van Europa in het museum te zien. Leveranciers en fabrikanten tonen de nieuwste producten. On traXS! vindt plaats van 25 t/m 27 februari in Het Spoorwegmuseum in Utrecht.


archieffoto Railz Rotterdam

Er zijn tijdens On traXS! dertig modelspoorbanen te zien uit diverse landen uit Europa, waaronder dit jaar ook uit Polen, Denemarken, Engeland en België. Alle banen zijn op uitnodiging aanwezig in Het Spoorwegmuseum dus de absolute top van de modelbouwwereld is tijdens het weekend te zien. Tussen de levensgrote treinen van het museum ontvouwt zich een prachtige miniatuurwereld voor jong en oud. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer stemmen op de mooiste modelbaan, de winnende baan gaat naar huis met de On traXS! Award. Onder de stemmers wordt een mooie prijs verloot.

Programma
Dit jaar zijn er naast de getoonde modelbanen allerlei extra activiteiten. In 'De Modelspoorhuiskamer' spreken gasten over allerlei boeiende onderwerpen. Fabrikanten presenteren hun allernieuwste producten en vertellen waarom zij juist deze modellen in productie hebben genomen. In het demodorp 'Villa Flandria' laten Belgische topmodelbouwers verder zien wat er allemaal mogelijk is met modelbouw. Tijdens On TraXS! neemt de grootmeester van de Nederlandse modelbouw, Henk Wust, afscheid. Bijna al zijn banen worden getoond en hij zal de bezoekers alles vertellen over zijn speciale technieken en bouwwijze. Aan het einde van dit jaar zal Henk Wust stoppen met actieve modelbouw dus dit is de laatste kans om iets te leren van de 'Koning van de Eftelingbaantjes' zelf.

Kinderprogramma
Voor de kleine bezoekers zijn bij de banen opstapjes geplaatst zodat iedereen de modelbanen goed kan bewonderen. Binnen kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven bij modelspoorvereniging Schiespoor. Er kan worden gereden, gebouwd en geknutseld. Voor iedereen die de rangeerpuzzel oplost is er een rangeerdiploma. Op het buitenterrein rijden er twee stoomtreintjes op het Jumbospoor. Let op: alleen kinderen mogen meerijden!

Kijk voor alle informatie op www.ontraxs.com