zaterdag 29 januari 2011

Provincie: Uitstel geen oplossing fraude met OV-chipkaarten

De strippenkaart blijft in Zuid-Holland voorlopig geldig als vervoerbewijs. Een uitgebreide campagne om reizigers te informeren over het afschaffen van de strippenkaart is nu afgebroken. De provincie, het Stadsgewest Haaglanden en de vervoerbedrijven hadden zich voorbereid op afschaffing van de strippenkaart per 3 februari a.s. De verkoop van strippenkaarten is al op 17 januari 2011 gestopt.



Gedeputeerde Asje van Dijk: “Wij kunnen niet anders dan de wens van de minister en van de Tweede Kamer respecteren. De strippenkaart blijft voorlopig geldig als vervoersbewijs naast de OV-chipkaart. We wachten op een signaal van de minister, wanneer we wél over kunnen naar een systeem waarbij alleen de OV-chipkaart geldig is. Misschien is dat al over een maand. Ondertussen kan iedereen gewoon met de OV-chipkaart en met de strippenkaart blijven reizen."

Regiobestuurder in Haaglanden Peter Smit: “Uitstel van de maatregel is jammer genoeg geen oplossing voor het probleem van fraude met OV-chipkaarten. Wie wil knoeien met zo’n kaart, kan dat zonder de afschaffing van de strippenkaart ook. Maar voor de bus en de tram is het niet zo simpel als in de media is gesuggereerd.”