maandag 17 januari 2011

Problemen rond Schiedamsedijk voorbij

De metro's onder de Maas door rijden sinds zaterdagochtend weer. Ook voor het wegverkeer gaat de Schiedamsedijk rond het middaguur weer open voor verkeer. Dat meldden de RET en de politie. De metro's stoppen dan ook gewoon op station Leuvehaven. De opruimwerkzaamheden aan het voormalige IMAX-gebouw zijn intussen nog in volle gang.

Het gebouw stortte donderdag en vrijdag deels in, met grote gevolgen voor het verkeer. De Schiedamsedijk, een drukke verkeersader, was sinds vrijdagmiddag afgesloten. De tramlijnen 8, 23 en 25 werden omgeleid via Vaste Land, Eendrachtsweg en Mauritsweg. Ook die omleiding is opgeheven.

Sinds vrijdagmiddag reden de metro's niet tussen Wilhelminaplein en Beurs. Het was daardoor moeilijk om van de ene naar de andere oever te komen. De RET zette bussen in, maar ook veel mensen besloten de Erasmusbrug te voet over te steken.

Hele nacht opgeruimd
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vier gevelsegmenten van het pand gesloopt, zodat ook het gedeelte van het dak dat op instorten stond kon worden verwijderd. "Daarmee is de situatie veilig", zegt sloper Cees de Groot. Hij verwacht dat het gebied rond het gebouw rond de middag weer wordt vrijgegeven.

Het opruimwerk is de hele nacht doorgegaan. "Omdat het gebied is afgezet, konden we snel werken", aldus sloper De Groot. Al vanaf het begin van de sloopwerkzaamheden drong hij naar eigen zeggen aan op het afzetten van het gebied, vanwege de veiligheid. "Maar de gemeente wilde dat niet."