vrijdag 7 januari 2011

Start bouw trambruggen voor keerlus Station Delft

Delft - Eind april 2011 starten de werkzaamheden aan de Prinses Irenetunnel voor het bouwen van de spoortunnel. Vanaf het weekend van 16/17 april kunnen trams daardoor voor ongeveer negen maanden niet meer door de Prinses Irenetunnel rijden.



Op het terrein van het voormalige Serpo wordt daarom een keervoorziening voor trams gebouwd. De trams moeten over bruggen over de Westsingel heen gaan rijden om vervolgens terug te kunnen rijden richting de Phoenixstraat. De keervoorziening wordt gemaakt aan de stationszijde van de bouwketen.

Aanstaande maandag 10 januari 2011 start het aanbrengen van de fundering van de bruggen over de Westsingel. De fundering van deze bruggen, in de vorm van stalen buizen en damwandplanken, wordt gedurende ongeveer tien werkdagen trillend aangebracht tussen 7.00 en 16.00 uur. Afhankelijk van de voortgang kan worden besloten tot 19.00 uur door te werken. Deze werkzaamheden geven geluidsoverlast. Vervolgens wordt gedurende ongeveer twee weken de stalen draagconstructie gebouwd waarop de volgende drie weken een betonnen dek wordt aangebracht.

Vanaf week 9 gaat de bouwer van het tramspoor de tramrails aanleggen. In het weekend van 16/17 april worden de trambruggen en de keervoorziening in gebruik genomen en worden tramreizigers richting Delft Zuid met bussen naar hun bestemming vervoerd.