donderdag 20 januari 2011

HTM verwacht extra reistijd vanwege studentenprotest

Een grote studentenmanifestatie zal vrijdagmiddag 21 januari voor flinke verkeersdrukte zorgen in het gebied rond het Malieveld. Door de toestroom van studenten uit het hele land wordt grote drukte verwacht op en rond de NS-stations Den Haag Hollands Spoor en Den Haag Centraal, vooral rond 12.30 en vanaf 15.30 uur.



Om overvolle treinen en enorme drukte op de stations in Den Haag te voorkomen en de veiligheid te waarborgen, roepen alle betrokken partijen de deelnemers aan de manifestatie op om op de heenweg pas na de ochtendspits (vanaf 09.00 uur) naar Den Haag te reizen. Op de terugweg worden studenten in verband met de veiligheid gedoseerd toegelaten tot de stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor.

NS adviseert studenten die vanuit de richting Amsterdam of Rotterdam reizen dringend om gebruik te maken van station Den Haag Hollands Spoor. De HTM zet extra trams in om de demonstranten snel tussen Hollands Spoor en het Malieveld te kunnen vervoeren.

Tram en bus richting Malieveld vanaf Den Haag Hollands Spoor:
- Tram 8 richting Madurodam (alleen in de spits)
- Tram 9 richting Scheveningen Noorderstrand
- Tram 10 richting Statenkwartier (alleen in de spits)
- Tram 15 en 16 richting Centraal Station
- Tram 17 richting Statenkwartier
- Bus 18 richting Centraal Station

Tram en bus van het Malieveld terug naar Den Haag Hollands Spoor:
- Tram 8 en 9 richting Vrederust
- Tram 10 richting Voorburg Station (alleen in de spits)
- Tram 15 richting Nootdorp
- Tram 16 en 17 richting Wateringen
- Bus 18 richting Rijswijk de Schilp

Het Malieveld ligt op loopafstand van Den Haag Centraal Station. De trams stoppen bij Den Haag Centraal aan de tramperrons in de Rijnstraat. Bus 18 stopt bij Centraal Station op het busplatform, perron G.

Reizigers worden geadviseerd de websites van NS en HTM in de gaten te houden voor de actuele reizigersinformatie. HTM adviseert reizigers rekening te houden met extra reistijd.

Demonstratieve optocht Haagse studenten
In verband met een kleinere demonstratieve optocht van Haagse studenten vanaf de Haagse Hogeschool naar het Malieveld via het Rijswijkseplein, het Schenkviaduct en de Prinses Beatrixlaan, worden de afritten 2 (Den Haag centrum) en 3 (Den Haag Bezuidenhout) van de Utrechtsebaan tussen 12.00 uur en 13.00 uur kort afgesloten voor alle verkeer.