zondag 16 januari 2011

Ook geen trams meer over Erasmusbrug

14 januari 2011

Het instortingsgevaar aan de Schiedamsedijk levert grote problemen op voor het openbaar vervoer tussen de twee Maasoevers in Rotterdam. Onder de Maas door rijden geen metro's. Boven de Maas, over de Erasmusbrug, rijden geen trams.

De RET heeft veertig pendelbussen ingezet tussen Rotterdam Centraal en Zuidplein. Reizigers tussen het centrum en Rotterdam-Zuid kunnen verder met de auto, de fiets of lopend de Erasmusbrug oversteken. Ook is er de mogelijkheid om een stoptrein te nemen vanaf Rotterdam Centraal richting Rotterdam-Zuid. De pendelbussen worden begeleid door motoragenten, zo meldt de RET.


Scheepvaartverkeer stilgelegd
Het tramverkeer over de Erasmusbrug is stilgelegd omdat de stroom van deze tramleiding gegroepeerd is met de stroom op de Schiedamsedijk. In verband met de sloop is de spanning op de Schiedamsedijk eraf gehaald. De klep van de Erasmusbrug kan nog wel worden geopend.
Het Havenbedrijf liet weten dat ook het scheepvaartverkeer richting Leuvehaven is stilgelegd, omdat brokstukken in het water kunnen vallen en schepen kunnen raken.

Het metroverkeer tussen Wilhelminaplein en Beurs werd in de ochtend al stilgelegd.