zaterdag 12 februari 2011

Mogelijk recreatieve functie Trammuseum

De Commissie Ruimte houdt een hoorzitting en een bespreking over het ontwerp-bestemmingsplan voor de Schilderswijk. Dat doet zij op woensdag 16 februari. Het plan gaat over een nieuwe mogelijkheid voor recreatie, toegestane bouwhoogte en het toestaan van dakopbouwen.



Als de gemeenteraad uiteindelijk instemt met het bestemmingsplan, veranderen er een aantal zaken. Naast het Trammuseum wordt een recreatieve functie voor het museum mogelijk gemaakt. Aan de Vaillantlaan zou vierlaagse bebouwing mogelijk zijn. Aan de Loosduinsekade, het Vaillantplein en gedeelten van de Monstersestraat, De Heemstraat en de Hobbemastraat kan bebouwing in vijf lagen komen. Bestaande woningen kunnen worden uitgebreid met een dakopbouw, zo staat in het plan. Daarvoor gelden wel een aantal regels, zodat omwonenden voldoende zonlicht houden.

Het bestemmingsplan wordt eerst in de Commissie Ruimte besproken. Tijdens de hoorzitting kunnen indieners van zienswijzen hun zienswijze toelichten aan de commissie. De commissie heeft dan ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de indieners. Tot slot neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan.

De vergadering begint om 10.00 uur en vindt plaats in de raadzaal.