dinsdag 31 mei 2011

RET gaat gebukt onder vele omleidingen in Rotterdam

INGEZONDEN Op tijd rijden staat onder druk door vele opbrekingen en wegwerkzaamheden.
We schelden wel allemaal wel eens op het openbaar vervoer als de tram of bus weer te laat komt. Maar er zijn op dit moment maar liefst 31 meldingen op de website van de RET te lezen.
Bij de afdeling bus tellen we er maar liefst 27 stuks van uiteen lopende aard.

Het begon dit jaar al op de Carnissesingel buslijnen 67 en 73 hadden daar last van, en dit duurde tot eind maart. De lijnen 63 en 64 bleven ook niet ongeschonden met werkzaamheden aan de Charloise lagendijk. Daarna was het de beurt voor de 66 en 77 zij moesten zich een weg banen door de smalle straatjes gelegen in de wijk Bloemhof i.v.m. de infrastructerele ingreep aan de Lange Hilleweg/Strevelsweg en omstreken. Deze is bijna gereed alleen de verkeersinstallatie welke nog afgesteld moet worden maakt er op sommige momenten er een puinhoop van zodat het rond het Zuidplein vastloopt zoals afgelopen zaterdag.

Voor de 77 is er in de wijk Katendrecht ook al een maandelange afsluiting, hier moet de bus dus ook omrijden. Tussen de Beijerlandselaan en de Polderlaan is de weg ook afgesloten en dus laat 77 dus 3 haltes liggen. De komende weken staan er weer werkzaamheden op de kalender zij het soms voor één of twee dagen. Maar de klap op de vuurpijl is toch wel de afsluiting van de Maastunnel, hierdoor zijn er twee buslijnen doormidden geknipt, het betreft de buslijnen 44 en 46, dit duurt tot 5 augustus. Vooral heeft dit effect op de wegen in Rotterdam, deze lopen overal vol. Het devies is dan ook om regelmatig u zelf op de hoogte te stellen van de omleidingen via http://www.ret.nl.