woensdag 16 maart 2011

Werkzaamheden tijdelijke tramvoorziening Westvest

Op de Westvest wordt gewerkt aan een tijdelijke trambaan. Hiervoor wordt een nieuwe bovenleiding aangelegd en de bestaande bovenleiding aangepast. Dit betekent onder andere dat tijdens de werkzaamheden de spanning van de bestaande bovenleidingen afgehaald dient te worden.



Om de drukke tramdiensten van lijn 1 en lijn 19 overdag niet te verstoren worden deze werkzaamheden veelal ‘s nachts uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn inmiddels op donderdag 10 maart jl. gestart. Momenteel wordt er op twee locaties aan de nieuwe tramverbinding gewerkt, te weten tussen de stationsbrug en de Zuidwal en tussen de stationsbrug en de Binnenwatersloot.

Er wordt gewerkt:
- in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 maart
- in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart
- in de nacht van vrijdag 18 maart op zaterdag 19 maart
Het werk vindt plaats tussen 00.55 uur en 5.00 uur en start op de Westvest vanaf de Zuidwal en verloopt richting het noorden.

Er wordt een aantal buizen in de grond geboord, waarin de nieuwe bovenmasten worden geplaatst. En er worden werkzaamheden aan de bestaande bovenleiding verricht.

Vanaf 30 maart tot en met 17 april 2011 worden de werkzaamheden hervat. Tot 11 april 2011 wordt er overdag gewerkt. Tijdens het weekend van 15 – 17 april wordt er ook ’s nachts gewerkt. Dan wordt de trambaan aangesloten op het huidige tramspoor.

Ontmanteling bentonietcentrale stationsgebied
Op dinsdag 15 maart is de laatste diepwand in het stationsgebied gegraven. Dit betekent dat de bentonietcentrale ontmanteld kan worden. De centrale is opgebouwd uit staal en beton. Deze week wordt de stalen constructie afgebroken. Naar verwachting is volgende week het betonnen deel aan de beurt.

Zeldzame varens verhuizen tijdelijk naar de Delftse Hortus
In de kademuur van de Westsingel wonen enkele zeldzame schubvarens. De schubvaren is wettelijk beschermd. Daarom gaan deze varens voor een langere periode uit logeren. In samenspraak met mevrouw Dubbing (Stadsecoloog) en de heer Ursem (directeur van de Delftse Hortus) worden de varens voorzichtig uit de kademuur gehaald door de heer Wim de Haan van Ecologisch Advies Bureau De Brabantse Wal. Ze krijgen een mooie plek in de Delftse Hortus en logeren daar tot er in de huidige habitat - of in de buurt daarvan - weer een veilig plekje beschikbaar is om te leven.