zaterdag 26 maart 2011

Trammuseum Rotterdam weer open

Alle oude Rotterdamse trams op een locatie.
INGEZONDEN Op 2 april is het Trammuseum Rotterdam weer open. Aan de Kootsekade 19 kunnen van 11.00 tot 16.00 uur weer alle historische Rotterdamse trams worden bewonderd.

Het museum dat jarenlang was ondergebracht in een overgebleven deel van de oude RET remise aan de Nieuwe Binnenweg, heeft een gastvrije nieuwe plek gevonden in de eveneens oude RET tramremise aan de Kootsekade. Daarmee is het mobiele erfgoed van Rotterdam weer veilig gesteld.

In de remise Hillegersberg is niet alleen de complete collectie historische oude trams ondergebracht, maar ook de oude trams die worden gebruikt voor de lijnen 10 en 11 en de verhuur aan groepen, bruidsparen en partygangers. Ook staan daar de bijzondere trams als de Tingeling, de Snerttram en de Haventram.

Uit de historie niet alleen de eerste elektrische trams uit 1905, maar ook alle trams uit de jaren twintig en dertig, de bekende Vierassers met het open middenbalkon en de"Allans" bekend van de "Schiedamlijnen" zijn aanwezig. Bovendien wordt een beeld gegeven van het openbaar vervoer in Rotterdam en omgeving en zullen er elk uur ritten worden gemaakt.

Vanaf 2 april tot 1 oktober zal het trammuseum elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur geopend zijn. Daarnaast kunnen groepen op afspraak het museum bezoeken.

In de loop van het jaar zullen ook de bekende 'moderne' Schindlers en enkele bussen die nu nog worden gerestaureerd, evenals de eerste metro, voor het publiek beschikbaar komen.

Hiermee wordt de nauwe samenwerking tussen de Stichting RoMeO, verantwoordelijk voor het beheren, restaureren en exploiteren van historische Rotterdamse trams, bussen en metro's, met de Rotterdamse afdeling van de Tramweg Stichting, verder onderstreept.


Meer informatie is te vinden op de website
http://www.stichtingromeo.nl