vrijdag 22 juli 2011

Overlast lijn E

Overlast door werk aan lijn E

ROTTERDAM - Het wordt beter maar voordat het zover is moeten de reizigers nog even lijden. Het werk aan metrolijn E zorgt ervoor dat de trams in de binnenstad bommetje vol zitten maar als het werk af is rijden de metro's vaker en verder door.

Doorgaande reizigers die gebruik maken van lijn E moeten nu nog overstappen op Rotterdam Centraal en hebben de pech dat de metro maar om het kwartier rijdt. Straks wordt dat om de tien minuten en in december kachelt de metro door van Den Haag naar Slinge. Door de werkzaamheden rijden er tot en met zondag 7 augustus op metrolijn E geen metro's tussen Rotterdam Centraal en station Beurs. Reizigers wordt geadviseerd om gebruik te maken van de tram wat zorgt voor overvolle trams in de binnenstad. Van 31 juli tot en met 7 augustus rijden er geen metro's tussen metrostation Rotterdam Centraal en Berkel Westpolder en vice versa. De RET zet vervangend busvervoer in.

Alleen wordt het behelpen op zaterdag 30 juli tijdens het jaarlijkse Zomercarnaval gehouden. Om ruimte te bieden aan de optocht zijn alle tramlijnen in het centrum de hele dag omgeleid. De benenwagen is dan vanaf centraal het enige alternatief.