donderdag 7 april 2011

Stadsgewest snijdt in HTM dienstregeling

Het Stadsgewest Haaglanden snijdt in de dienstregeling van het openbaar vervoer voor 2012. In totaal wordt er in opdracht van het Rijk voor 7 miljoen euro bezuinigd.

In het voorstel wordt de frequentie van de HTM en Veolia bussen na acht uur 's avonds gehalveerd. Er wordt ook nog gestudeerd op een plan waarbij er buiten bus 23 na 22.00 uur helemaal geen bussen meer rijden en het complete nachtnet wordt opgeheven. Tramlijn 10 zal niet langer rijden tussen station Den Haag Hollands Spoor en station Voorburg.

Bus 20 opgeheven

HTM Bus 20 tussen het Erasmusveld en Oostduin wordt opgeheven. Zes Veolia buslijnen verdwijnen eveneens. Tram 2 krijgt een lagere frequentie en wisselt in het voorstel van eindpunt met lijn 6, in plaats van Leidschendam-Noord wordt dat Leidsenhage. Tram 2 gaat, zoals eerder al bekend werd, rijden met RandstadRail voertuigen.

Lijn 11 gaat overdag vijf in plaats van zes keer per uur rijden. Door een omwisseling van de buslijnen 22 en 23 gaan er fors minder bussen rijden tussen Scheveningen en Duindorp.

Minder RandstadRail in Zoetermeer

In het voorstel gaat de frequentie van RandstadRail in de Zoetermeerse Krakeling omlaag van 10 ritten per uur naar zes. Op de Erasmuslijn van en naar Rotterdam gaan wel meer metro's rijden.

Na een inspraakronde bij de gemeenten in Haaglanden neemt het dagelijks bestuur van het Stadsgewest eind juni een definitieve beslissing.