vrijdag 22 april 2011

Een tip voor de Pasen

Aanstaande zondag 24 april is om 13.00 de opening van het nieuwe rijseizoen bij de museumtram gevestigd achter het Haarlemmermeerstation te Amsterdam.

De afgelopen periode is er veel onduidelijkheid geweest omtrent de Museumtrams in Amsterdam.

Inmiddels is het volledige wagenpark van de AOM door de Tramweg-Stichting, de EMA/RETM en diverse geldschieters gered, maar dit betekent een forse sanering.


Om ons naar buiten weer goed te presenteren, hebben wij getracht om ons 36-ste rijseizoen, dat aankomende zondag, 24 april, eerste paasdag, start een bijzonder tintje te geven.


De burgemeester van Amsterdam, de heer Eberhardt van der Laan, zal om 13 uur de dienst(die al om 11 uur van start gaat) officieel in gebruik stellen met de bijzondere wagen, de Union-144 uit 1904, die na zo'n 60 jaar nu eindelijk weer volledig inzetbaar is. Om 15 uur maakt de wagen nog een rit voor het publiek.


In de remise Havenstraat zal tussen een uur 13 en 16 uur een materieelshow worden gehouden, waarbij allerlei Amsterdams materieel, dat deels nog niet inzetbaar is, weer getoond kan worden.


Uiteraard is de museumlijn vanaf 11 uur weer in dienst, waarbij Amsterdams-, Weens-, Rotterdams- en Praags materieel de dienst zal uitvoeren.


Een ritje kost slechts 4 Euro(retour voor volwassenen) en 2 Euro(kinderen). Een dagkaart(alleen verkrijgbaar in de winkel) kost 10 Euro rep. 5 Euro.


Het geheel is uiteraard goed te combineren met een bezoek aan het Amsterdamse Bos, waarbij U met Uw retourtje natuurlijk onderweg de rit kunt onderbreken.


Ook de winkel in het Haarlemmermeerstation, gelegen aan de Amstelveenseweg 264 in Amsterdam, is weer open en heeft een scala aan nieuwe en tweedehands artikelen. Van trammodellen, via boeken, DVD's en kleine souvenirs. Ook Thomas de Lokomotief-tijdschriften zijn hier nog deels verkrijgbaar(exemplaren uit 2008 en 2009 nu nog slechts voor 2,50 Euro inclusief speeltje, OP=OP).


De beginlokatie is te bereiken vanaf het Centraal Station met GVB-tramlijn 16 of Connexxion-buslijn 142, 170 en 172, vanaf Schiphol met Connexxion-buslijn 197 en vanaf Station Zuid met buslijn 15. Ook de lijnen 2, 62 en 145 komen nabij het Haarlemmermeerstation.


Vanaf 11 uur wordt elk half uur gereden tot 13 uur, waarna een 20-minutendienst wordt gereden tot 16 uur. Hierna vertrekt er nog om 16.35 uur en 17 uur een tram naar Bovenkerk.


Uiteraard kunt U ook Uw rit in Bovenkerk aanvangen. De eerste rit daar vertrekt rond 11.40 uur en de laatste rit(met retourmogelijkheid) vertrekt rond 16 uur.


Weet U nog gezinnetjes met kinderen of andere belangstellenden, stuur deze mail dan door, zodat ook zij kunnen kennismaken met de Museumtramlijn.




Namens de Museumtramlijn Amsterdam, hopelijk tot ziens op onze museumlokatie, met vriendelijke groet, René van Lier