zondag 19 december 2010

Tramsverkeer Haagse regio komt langzaam op gang

DEN HAAG - Reizigers in de Haage regio die zondag de tram willen gebruiken moeten rekening houden met grote problemen. Doordat er veel sneeuw in de rails en wissels ligt rijden de trams onregelmatig of helemaal niet. Dat meldt de HTM. Trams 1, 2, 3, 4, 9, 11 en 17 rijden inmiddels weer. HTM verwacht dat ook tram 15 snel kan worden opgestart.



Tram 1 rijdt Vanaf het Zieken rechtdoor via de Rijswijkseweg. RandstadRail 3 rijdt in Zoetermeer alleen rechtsom door de Krakeling. Tram 17 rijdt van Statenkwartier naar de Grote Kerk en van Hollands Spoor naar Wateringen. Tram 6, 12, 16 en 19 blijven voorlopig stilstaan. Tram 16 en 19 rijden vandaag waarschijnlijk helemaal niet meer, mogelijk dat trams 6 en 12 later vandaag nog wel gaan rijden.

Bij RandstadRail rijdt de RET tussen Rotterdam Centraal en Nootdorp. Dit komt door wisselproblemen die waarschijnlijk de hele dag gaan duren. Vanaf Nootdorp rijden naar Leidschenveen bussen van de HTM. Op dit station kunnen reizigers overstappen op de tram naar Den Haag.

Volgens HTM zijn er meer tramlijnen uitgevallen dan de afgelopen dagen omdat er meer sneeuw is gevallen dan werd verwacht.

Alle bussen van HTM en streekvervoerder Veolia rijden wel, maar kunnen vertraging hebben.

Verder werkt de site van de HTM niet naar behoren. Reizigers die naar de site gaan krijgen alleen de melding te zien dat er een aangepast tramschema is door de sneeuw. Een woordvoerder van HTM zegt dat ze met man en macht bezig zijn om daar verandering in te brengen. Voor informatie kunt u bellen met de HTM-Consumentenlijn: 070-384 8666 of 0900-9292.

Bronnen: HTM, westonline.nl en denhaagfm.com