dinsdag 21 december 2010

Tramchaos houdt maar aan

Het tramverkeer in Den Haag is nog altijd ontregeld. Extra probleem is dat tram 11 ook niet meer rijdt door een verzakking van de sporen. Ook de lijnen 8, 10, 12 en 16 staan opnieuw in de remise, maar op lijn 12 rijden vanaf vanmorgen bussen. Bij RandstadRail en op de lijnen 1, RR3, RR4, 6, 9, 15 en 17 zijn er omleidingen.



De HTM heeft vannacht met man en macht gewerkt om de sporen zo goed mogelijk sneeuwvrij te houden en het noodnet in stand te houden. Toch reden trams zich tijdens de ochtendspits af en toe letterlijk vast in de sneeuw. Dat gebeurde onder meer op de Escamplaan. Ook hadden trams moeite om de kruising van de Melis Stokelaan en de Soestdijksekade op te komen. Ook op het Stuyvesantplein stond een file aan trams. Reizigers maken op Twitter melding van vertragingen van drie kwartier tot een uur.

Rond 11 uur begon de situatie enigzins te verbeteren. De HTM gaat meer mensen aantrekken, onder meer van aannemers- en hoveniersbedrijven om de sporen beter sneeuwvrij te krijgen. Zo gaat geprobeerd worden om later vandaag lijn 16 weer te laten rijden.

Alle bussen van HTM, Veolia en Connexxion rijden, maar ook met vertraging. In Den Haag is vannacht zo'n vijf centimeter sneeuw gevallen.