vrijdag 20 januari 2012

Werkzaamheden tramlijn 19 in Delft tussen station en TU-wijk

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 19 januari 2012 om 12:58 uur. 


In Delft starten binnenkort verschillende werkzaamheden voor de aanleg van tramlijn 19 en aan de Spoorzone. Er wordt op twee locaties de trambaan aangelegd. Vanaf 23 januari wordt op de Zuidwal de openbare ruimte opnieuw ingericht. In het midden van de weg komt hier de tram-/busbaan.


Op de Michiel de Ruyterweg tussen het Mijnbouwplein en de Jaffalaan komt de tram-/busbaan op de vrije strook naast de rijbaan te liggen. De werkzaamheden op de Michiel de Ruyterweg starten op 1 februari a.s..

Afsluiting Hamtunnel
Vanaf 23 januari a.s. tot de zomer van 2012 is de Hamtunnel afgesloten voor al het (fiets)verkeer. Het dak van de tunnel wordt gereconstrueerd voor de aanleg van de trambaan. Tijdens de afsluiting worden fietsers omgeleid via de speciaal aangebrachte fietsoversteek op korte afstand van de Hamtunnel, bij de kruising met het Vesteplein. De Hambrug blijft beschikbaar voor fietsers, evenals de Abtswoudebrug. Als de werkzaamheden aan de Hamtunnel gereed zijn, is de tunnel weer beschikbaar.

In het najaar van 2012 wordt de tunnel nogmaals voor een korte periode afgesloten. Dit is nodig omdat de gemeente Delft de riolering in deze omgeving gaat vervangen. Deze afsluiting gaat pas in als het fietspad langs de Schie weer is hersteld. Dit is naar verwachting begin november 2012.

Stationsplein
Voor fietsers verandert de verkeerssituatie bij het station. In opdracht van de Spoorzone Delft wordt de loop- en fietsroute van de Westvest naar een nieuwe fietsenstalling op het Stationsplein en de ingang van het station, aangepast. Vanaf 23 januari wordt deze route in zuidelijke richting verlegd. De oost-westverbinding via de fietstunnel onder het station door, is vanaf 6 februari afgesloten voor doorgaand verkeer. De fietsroute via Westvest en Zuidwal blijft beschikbaar tijdens de werkzaamheden aan de tram en de spoortunnel, maar zal worden gewijzigd afhankelijk van de voortgang van het werk. De zorg voor verkeersveiligheid blijft hierbij steeds voorop staan.