zaterdag 7 januari 2012

Werkzaamheden Den Haag Centraal vanaf maandag 9 januari

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 7 januari 2012 om 14:59 uur. 

Den Haag Centraal krijgt de komende jaren een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Deze verbouwing is nodig omdat steeds meer mensen gebruik maken van het station. De nieuwe OV-terminal wordt licht, veilig en goed toegankelijk voor iedereen.

De feestdagen zijn achter de rug. De werkzaamheden op en rond Centraal Station worden weer hervat. Tijdens de werkzaamheden aan het dak van de terminal gaat de spanning van de bovenleiding af en kunnen er geen trams en RandstadRail-voertuigen (tram 2, 6, RR 3,4) over het tramplatform van het station rijden. Er wordt vervangend busvervoer ingezet. Om het openbaar vervoer zo min mogelijk te hinderen, worden deze werkzaamheden vooral ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. De trams in de Rijnstraat, de treinen en bussen blijven tijdens de werkzaamheden wel rijden.

De werkzaamheden vinden wekelijks plaats op zondag t/m donderdagavond vanaf ca. 22.15 uur. Vanaf dat moment worden tram 2, 6 en RR 3 en 4 aan weerszijden van het station omgeleid. Ook de tramhalten Spui, Grote Markt, Ternoot en Beatrixkwartier zijn na 22.15 uur gesloten. Op het traject waar tijdelijk geen tram en RandstadRail kan rijden, worden pendelbussen ingezet. Deze bussen stoppen op loopafstand van de vervallen halten.

Tijdens de buiten dienststelling van het tramplateau rijden tram 2 en 6 een ringlijn tussen Leidschendam en de Laan van NOI en vanuit Kraayenstein respectievelijk Leyenburg tot Centraal Station / Rijnstraat. RandstadRail 3 en 4 rijden vanuit Zoetermeer niet verder dan de halte Station Laan van NOI en vanuit Loosduinen respectievelijk De Uithof tot aan de halte Brouwersgracht.