zondag 27 november 2011

PPS: Tramlijn 11 kan nóg beter



De Politieke Partij Scheveningen ziet verbeterpunten in het voorontwerp tot opwaardering van tramlijn 11 tot RandstadRail, dat woensdagochtend werd besproken in de commissie leefomgeving. De Politieke Partij Scheveningen is daar blij mee.

Toch ziet de PPS nog verschillende verbeteringen mogelijk op het traject. De PPS heeft een aantal aanpassingen voorgesteld die het reisgenot van de reiziger kunnen verbeteren. Verder heeft de PPS vragen gesteld over de verplaatsing van parkeerplaatsen.

In de nieuwe plannen van wethouder Smit (VVD, verkeer) wordt de halte bij ‘de lus’ omgedraaid en komt de abri vol in de wind te staan. De PPS vindt dat een slecht idee. Het wachthuisje bij het eindpunt van lijn 11 op Scheveningen staat nu met de rug naar de boulevard en beschermt tegen de overheersende wind. De PPS vindt dat het gebruik van de tram net zo comfortabel moet zijn als de auto. “Wanneer je uit je verschoning waait terwijl je staat te wachten op de tram dan begrijp ik dat mensen liever de auto pakken. Iets wat dit college toch probeert te ontmoedigen. Bij het opnieuw inrichten van tramhaltes moet je daarom letten op het comfort van de reiziger,” aldus Sandra Abbenhuis, fractievoorzitter PPS.

Ook heeft de PPS gevraagd naar de parkeerplaatsen die o.a. aan de Van Boetzelaerlaan verdwijnen. De PPS wil weten waar deze heen gaan. Het stadsdeel Scheveningen heeft al een tekort aan parkeerplaatsen. Deze elders inpassen kan in sommige straten leiden tot onaanvaardbare druk op de openbare ruimte. De PPS erkent dat alternatieven vinden lastig is, daarom vindt de fractie het ook van belang dat er goed over wordt nagedacht en dat de Raad de vinger aan de pols houdt.

Tot slot heeft de PPS gevraagd om fietsbeugels bij de tramhaltes van lijn 11. Die ontbreken in de plannen van de wethouder volledig. Dat is een gemiste kans volgens Abbenhuis. “Dit college zegt in te zetten op goede aansluiting tussen vervoersmiddelen. Dan moet de reiziger wel bij de tramhalte zijn fiets kunnen stallen en niet eerst op zoek te hoeven naar een boom.” De Politieke Partij Scheveningen verwacht dat uit de antwoorden van de wethouder zal blijken dat hij het eens zal zijn met de voorgestelde verbeteringen. Zo niet dan zal de PPS komen met wijzigingsvoorstellen op het ontwerp van tramlijn 11.