maandag 5 december 2011

Forse verbetering OV Haaglanden

DEN HAAG - De tramlijnen 15 en 17 worden fors verbeterd met ruimere perrons en betere haltevoorzieningen zodat veel meer mensen gebruik kunnen gaan maken van deze belangrijke OV lijnen! Met een investering van 34 miljoen euro voor dit project, maakt het openbaar vervoer in Haaglanden een belangrijke kwaliteitssprong.


Door de bijdrage van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, kan het Stadsgewest Haaglanden dit project nu uitvoeren. Dit is één van de circa 30 projecten uit het programma Beter Benutten Haaglanden, die in de periode 2012-2014 worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het aantal files in de regio met 20% afneemt.

Vraagbeïnvloeding en aanbodverbetering
Rijk, bedrijfsleven, Haaglanden-gemeenten, provincie Zuid-Holland en het Stadsgewest hebben in het programma Beter Benutten Haaglanden een samenhangend pakket aan maatregelen opgenomen dat de vraag naar mobiliteit beïnvloedt en het aanbod verbetert. Met diverse infrastructurele projecten zorgt het Stadsgewest ervoor dat het openbaar vervoer en de fiets een aantrekkelijk alternatief zijn voor de auto. Uitvoering van weginfrastructuurprojecten dragen bij aan een betere doorstroming van het verkeer. Dit geeft het bedrijfsleven de mogelijkheid om succesvol maatregelen te nemen om het autogebruik terug te dringen.

Beter Benutten Haaglanden
Het programma Beter Benutten Haaglanden is onderdeel van het landelijke programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het programma Beter Benutten Haaglanden vergt een investering van 158 miljoen euro. Het Rijk draagt hieraan ruim 74 miljoen euro bij, het Stadsgewest, de Haaglanden-gemeenten, de provincie Zuid-Holland en het bedrijfsleven betalen de overige 84 miljoen euro.

Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, Ab van der Touw, CEO Siemens en Peter Smit, regiobestuurder van het Stadsgewest Haaglanden spannen zich gezamenlijk in om het programma uit te voeren.