donderdag 1 december 2011

12 december tramverbinding Station Delft en Tanthof hersteld

Delft - De bereikbaarheid van het Stationsplein aan de voorzijde van station Delft verandert vanaf 23 januari 2012. Er wordt ruimte gemaakt voor de bouw van het nieuwe stadskantoor en de spoortunnel, aan de midden- en noordzijde van het Stationsplein. Hiervoor wordt onder andere de fietsenstalling in zuidelijke richting verplaatst.

U bereikt vanaf de voorzijde van het station, perron 1 via een nieuwe toegang. De nieuwe toegang wordt ter hoogte van de blauwe loopbrug gecreëerd. Vanaf perron 1 bereikt u perron 2 via de loopbrug of via de trappen van het fietstunneltje. De bereikbaarheid van het GWK Travelex kantoor blijft vanaf perron 1 onveranderd.

De huidige fietsenstalling aan de voorzijde van het station, wordt verplaatst in zuidelijke richting. De nieuwe fietsenstalling wordt tussen de blauwe loopbrug en de witte bouwkeet aangelegd. Deze tijdelijke stalling komt op het dak van de spoortunnel te liggen. De verplaatsing van de fietsenstalling gaat in fasen. Het aantal parkeerplekken blijft tijdens de verplaatsing gelijk. Begin februari zijn er tweeduizend plekken op de nieuwe locatie beschikbaar.

De loop- en fietsroute richting de nieuwe fietsenstalling en de ingang van het station wordt ook in zuidelijke richting verlegd. Via een oversteek aan de Westvest loopt u via de witte bouwkeet en de nieuwe fietsenstalling naar het station. De werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe fietsenstalling en looproute zijn gestart en u ziet vanaf de blauwe loopbrug de omtrek al goed liggen.

Tevens wordt de Stationsbrug tegenover de Barbarasteeg afgesloten. De oost-westverbinding via het fietstunneltje onder het station door, wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Vanuit de Coenderstraat blijft perron 1 en 2 via de trappen van het fietstunneltje bereikbaar voor voetgangers. De kiss & ride, taxi’s en het busstation bevinden zich al geruime tijd aan de achterzijde van het station. Dit verandert niet.

Verplaatsing tramhalte Delft station
Op maandag 12 december 2011 wordt de tramverbinding tussen station Delft en Tanthof hersteld en rijden de trams weer door de Prinses Irenetunnel. In januari 2012 wordt de huidige tramhalte Delft station verplaatst in zuidelijke richting.
De tram stopt dan ter hoogte van de witte bouwkeet, aan de kant van de nieuwe fietsenstalling. Deze verplaatsing verkleint de afstand tussen de tramhalte en de nieuwe toegang tot station Delft. Reizigers naar de binnenstad kunnen gebruik blijven maken van halte Prinsenhof en de nieuwe halte Delft station.

De ingebruikname van de nieuwe fietsenstalling, de loop- en fietsroute, de nieuwe toegang naar station Delft en de verlegde tramhalte staat gepland op maandag 23 januari 2012.
Tussen 23 januari 2012 en 6 februari 2012 worden de laatste rekken van de oude naar de nieuwe fietsenstalling verplaatst. In die periode kunt u de huidige fietsenstalling niet meer bereiken vanaf de voorzijde van het station. Uiteindelijk wordt op maandag 6 februari 2012 de fietstunnel afgesloten voor doorgaand verkeer en is de huidige fietsenstalling niet meer bereikbaar.

Bron: HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 1 december 2011 om 15:11 uur.