woensdag 26 oktober 2011

SP Den Haag steunt ‘Vrienden van HTM’

Op dinsdag 25 oktober is het onafhankelijke initiatief ‘Vrienden van HTM’ gelanceerd. De Haagse SP steunt dit initiatief, ontstaan uit politieke partijen, vakbonden, bewonersorganisaties en milieuorganisaties. Deze organisaties maken zich grote zorgen om de plannen van het kabinet, waarin nog eens extra bezuinigd wordt op het openbaar vervoer binnen Haaglanden. “Deze afbraak is een ramp voor de Haagse economie, slecht voor de Haagse inwoners en slecht voor de medewerkers van HTM. De bezuiniging moet van tafel en HTM moet Haags blijven. Daarom steunt de Haagse SP de Vrienden van HTM” aldus SP-raadslid Bart van Kent.
Door de bezuinigingen van het kabinet dreigt tot 40% van het huidige openbaar vervoer te verdwijnen. Dat betekent minder bussen in de avonduren, verminderde veiligheid, minder bus- en tramlijnen en het verlies van 500 banen. En dan is er natuurlijk nog de toename van het autoverkeer. Dit zal ten koste gaan van de bereikbaarheid van Den Haag, het milieu en de leefbaarheid in de wijken. En minder lijnen die dan ook nog eens minder vaak rijden zal voor veel mensen betekenen dat vrienden, familie en voorzieningen niet meer met het openbaar vervoer bereikt kunnen worden. Daar boven op wil het kabinet dat het openbaar vervoer wordt aanbesteed waardoor HTM voor Den Haag verloren dreigt te gaan.
Op de site www.vriendenvanHTM.nl is het mogelijk om ook ‘Vriend van de HTM’ te worden. De SP roept iedereen op die zich ook zorgen maakt over deze bezuinigingen en dreigende aanbesteding op de website zich aan te melden.