woensdag 17 oktober 2012

Renovatie remise Lunenburg (4)

De nieuwe wisselstraat bij remise Lunenburg is in een vergevorderd stadium. De Peco wissels waren al kort, maar ze zijn nog korter gemaakt en kruising en de twee wissels zijn aan elkaar gesoldeerd.
Uiteraard is er nog veel werk te doen, zoals het aanpassen van de bovenleiding, het inbedden van de rails in de remise in een bestrating en het aanpassen van de halte.
Na de tweede wissel komt nog een driewegwissel. We krijgen dan een uithaalspoor rechts naast de remise en twee opstelsporen. Het voorterrein van de remise dient daartoe nog wat uitgebreid te worden met een stukje MDF-plaat. 


Het doorgaande spoor  is als eerste weer in gebruik gesteld, zodat het tramverkeer verder weinig hinder ondervindt. Het uitrukspoor van de rermise takt aan op het spoor richting centrum met een Y-wissel. Dit wissel moet nog ingebouwd worden en goed aansluiten aan de kruising.
Inrukkende trams moeten dus achteruit de remise inrijden, wat natuurlijk interessant rangeerwerk oplevert.


De remisesporen liggen er nu ook weer in:


Het resultaat van een aantal uurtjes passen en meten en wat zweetdruppels. Er is geen enkele raillas gebruikt, alle rails is aan elkaar gesoldeerd. Een nieuwe in- / uitrit van de remise!